Verkiezing 2018: Wat nu? DEEL I: Wie is omhoog te bewegen in het Huis

Winst voor de Gemeenschap in aantal Griekse Amerikanen in het Congres verhoogd - Senator Menendez herkozen, ramp afgewend!

Chicago.- Door Endy Zemenides

DEEL I: Wie is omhoog te bewegen in het Huis

Er was een beetje van de viering in de Helleense wereld over de resultaten van de tussentijdse verkiezingen van dinsdag. Kathimerini verklaarde dat het een “goede dag voor het hellenisme in Amerika”. Verschillende media kennis genomen van de herverkiezing van de Hellenen in het Huis van Afgevaardigden - Gus Bilirakis, John Sarbanes, en Dina Titus - evenals van de zwelling van hun gelederen met de verkiezing van Chris Pappas van New Hampshire aan de Tweede Kamer. Hellenes over de hele wereld waren opgetogen over de herverkiezing van Senator Bob Menendez. En de opkomst van de nieuw verkozen leiders op het niveau - voormalig ambassadeur Eleni Kounalakis werd de eerste Grieks-Amerikaanse vrouw te worden gekozen om de gehele staat kantoor (Gezaghebber) in Californië, Andrew Gounardes en James Skoufis werden verkozen aan New York State Senaat, flipping controle van de Senaat om de Democratische Partij in die staat.

Was het echt een goede dag voor het hellenisme in Amerika? Om die vraag te beantwoorden, we moeten een veel diepere duik dan nog iemand heeft en de analyse voorbij de vluchten boven de uit te breiden.

RAMP AFGEWEND

In 2006, de gemeenschap geconfronteerd met het verlies van zijn grootste kampioen in Washington, D.c. - Senator Paul Sarbanes. Tijdens de PSEKA Conference na de aankondiging van zijn pensionering, Senator Sarbanes vertelde Grieks-Amerikaanse leiders dat er iemand meer dan klaar om zijn schoenen te vullen en dat was het belangrijkste wat ze konden doen in 2006 werd herkiezen Bob Menendez aan de Amerikaanse Senaat. 12 jaar en een paar verkiezing cycli later, die er lering bleef trouw. Het grootste deel van de gemeenschap en te veel in Griekenland waren veel te casual over het vooruitzicht van het verliezen van Senator Menendez - een kampioen die een onevenredig grote rol heeft gespeeld bij het leggen van de basis voor de successen van de Helleense agenda is het realiseren in Washington vandaag. Gelukkig, genoeg van ons waren waakzaam en Bob Menendez werd uiteindelijk herkozen door een comfortabele marge. Hij blijft de top-democraat op de Senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken en één van de meest invloedrijke beleidsmakers van het land als het gaat om de Amerikaanse buitenlandse politiek.

We ervaren een flits van gevaar bij het Congreslid Gus Bilirakis - co-voorzitter van zowel de Congressional Helleense Caucus en de Congressional Hellenic-Israël Alliance (CHIA) Caucus - geconfronteerd met een stijgende challenger. Opnieuw, net genoeg Hellenen rally en Congreslid Bilirakis was in staat om zijn uitdager vroege dinsdagavond weg te zetten.

Deze twee voorbeelden dienen als kritische artikelen dienen. Helaas, niet genoeg mensen in de diaspora en zeker niet genoeg in Griekenland en Cyprus volledig waarderen wat een ramp te verliezen een van deze leden van het Congres zou zijn geweest. Vooral in Griekenland en Cyprus is er een enorme onderwaardering van de rol van het Congres in de Amerikaanse buitenlandse politiek. Aangezien zowel Athene en Nicosia vaak hebben verklaard hun voornemen om het model van Israël en de pro-Israëlische gemeenschap in de Verenigde Staten na te bootsen, ze moeten beginnen met het begrip en de interactie met het Congres veel beter dan ze ooit hebben. Zo, Laten we ingaan op de inkomende Congres.

Hellenisme en de 116th Congres

Op januari 3, 2019, het nieuwe Congres zal worden beëdigd. Het wordt op grote schaal en veilig aangenomen dat Nancy Pelosi de mantel van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden zal heroveren. Zover, Er is geen discussie voor een van de Grieks-Amerikaanse leden van het Congres te grijpen een van de officiële leidinggevende functies, maar er zijn bepaalde Griekse loodrecht op die rassen ook. Congreslid David Cicilline van Rhode Island - een lid van het Huis commissie buitenlandse zaken die auteur van het “einde van de Cyprus Arms Embargo Act” in de Tweede Kamer, evenals beperkingen ten aanzien van F35 jet transfers naar Turkije, is een run voor Assistant Majority Leader verklaard. Voorbij zijn gevestigd leiderschap op Hellenic kwesties, Congreslid Cicilline heeft een Grieks-Amerikaanse stafchef, Peter Karafotas. Congreslid Cheri Bustos van Illinois - die al snel een zeer nauwe relatie met haar state Grieks-Amerikaanse gemeenschap heeft vastgesteld en is de integratie van jonge Griekse Amerikanen in haar “Bouw de Bench” programma - is het nastreven van het voorzitterschap van de Campaign Committee Democratic Congressional. Naast Bustos’ relaties, haar top finance medewerker is een Grieks-Amerikaanse, Denise Mousouris.

Er waren een paar aanzienlijke verliezen wegens pensionering. Niki Tsongas, een zes term Democratisch lid van Massachusetts, die op de Armed Services Committee geserveerd (en de vrouw van wijlen Paul Tsongas), gepensioneerd. Een nog groter verlies zal worden gevoeld door de Republikeinse pensioneringen van Ed Royce - de voorzitter van de Kamercommissie Buitenlandse Zaken - en Ileana Ros-Lehtinen - de voorzitter emeritus van de Kamercommissie Buitenlandse Zaken. We hebben een decennium lange termijn actieve pro-Helleense voorzitters en ranking leden van de Kamercommissie Buitenlandse Zaken had. We weten nog niet welke Republikeinse de mantel van de ranking lid zal nemen, maar er is een goede kans dat deze streak zal eindigen.

Op vrijwel zijkant, Eliot Engel zal het nieuwe Huis Buitenlandse Zaken voorzit. Congreslid Engel is al lange tijd in de buurt van de gemeenschap en onze problemen. Het eerste stuk wetgeving dat hij de auteur was op de humanitaire kwestie van de vermiste en Cyprus - dat door de dreiging van sancties om meer beweging in deze kwestie gebracht dan alle andere initiatieven. Hij brak de traditie - van voorzitters / ranking leden niet toetreden caucuses - en meteen lid geworden van de CHIA Caucus. En hij was de auteur van het Accountability Act Turkije christelijke kerken. Toch is een andere prioritaire doelstelling van Congreslid Engel - hij is een van de meest pro-Albanese leden van het Congres - beren kijken als Grieks-Albanese betrekkingen gespannen.

De rol van Ted Deutch in de komende Congres moet de gemeenschap prikkelen ook. Congreslid Deutch, die met Congreslid Bilirakis mede-oprichter en co-voorzitters van de CHIA caucus, is ingesteld op het voorzitterschap van het Midden-Oosten en Noord-Afrika subcommissie nemen. Tijdens zijn jaren als vooraanstaand lid, Congreslid Deutch heeft met succes onder druk gezet het State Department om consequent te bevestigen Amerikaanse steun aan de Republiek Cyprus rechten binnen de Exclusieve Economische Zone, is de hoeveelheid van het beleid aandacht Griekenland en Cyprus krijgen verhoogd in termen van het Amerikaanse. beleid in de oostelijke Middellandse Zee, en is uitgegroeid tot een toonaangevende stem voor nauwere strategische relaties voor de VS en Griekenland en Cyprus. en een steeds meer prominente en publieke profiel - - dat hij in staat om dit te doen uit de toppositie van de voorzitter zal zijn, is significant.

*** VOLGENDE WEEK: de Amerikaanse Senaat

Endy Zemenides is de uitvoerend directeur van de Helleense American Leadership Council (HALC)

Lees Meer over: Verkiezing 2018: Wat nu? DEEL I: Wie is omhoog te bewegen in het Huis

Greek News

Zoekresultaten voor "News Griekenland" - Greek News
Grieks-American Weekly Newspaper


Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

drie × 2 =

Deze website maakt gebruik van Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je reactie gegevens worden verwerkt.