Hofmann: De laatste internationale muziek-tour

Door Maryellen Hofmann

Januari 12, 2012 3:14PM

Dr. Michael Rogers (bovenste rij links) met de Brazilië Tour groep. | Meegeleverde Photo


Updated: Januari 12, 2012 4:06PM

Mike Rogers draagt ​​veel hoeden in de gemeenschap. De mensen langs Dartmouth Road noemen hem buurman. De leden van Flossmoor Community Church houdt hem onder hun gemeente. Voorstanders van de Illinois Philharmonic kennen hem als een actief bestuurslid en oude concertbezoeker. Aan studenten, personeel en ouders van Homewood-Flossmoor High School, Dr. Michael Rogers is de oude orkest directeur en voorzitter van de afdeling beeldende kunst. De studenten, ouders en leden van de gemeenschap die geld in te zamelen en te repeteren om te gaan op een internationale tour met hem om de drie jaar gewoon kennen hem als "Doc."

Studenten van elk van de middelbare school muziekgroepen - band, orkest en koor - roteren, with each group taking a performance trip every third year. This spring’s orchestra tour to Brazil, the first to take place in South America, will be Rogers’ last. Rogers retires at the end of this school year. He takes with him fond memories and leaves behind a legacy that spans eight international music tours involving hundreds of student musicians and countless contributions from the community that made them a reality.

According to tour publicity chair Kim O’Lone, the tradition of H-F students performing in international music tours dates back to 1970.

“Last year the H-F Symphonic Band went to Spain and Morocco,” O’Lone said. “Students have traveled worldwide, naar Rusland, Griekenland, Scandinavië, China and Austria” in more than 30 years of international performances.

Rogers first participated in the international tour in 1991. He has led tours for adults and is the first to acknowledge that traveling with kids is “a little bit less predictable.” Nevertheless, Rogers is firm in his belief that kids can and will rise to the occasion. There is something about traveling as a group, working alongside their parents to raise funds, and preparing to perform a repertoire that will be repeated for several discerning audiences that Rogers says builds a sense of responsibility and accomplishment in young people.

Rogers is hard pressed to single out any one trip as his favorite. But he points to the Hungary, Poland and Czech Republic tour as one of the most memorable. It took place on the heels of the U.S. military action in Afghanistan in 2001. Hij herinnert eraan dat het de vraag was of het veilig was om te reizen als een groep. Elke student familie maakte de definitieve vaststelling of om hun kinderen om deel te nemen. Rogers zegt dat de studenten werden met dankbaarheid en warmte bij elke voorstelling.

Rogers heeft tijdens zijn ambtstermijn op acht orkest tours gegaan. Langs de weg, hij en studenten hebben diverse concentratiekampen bezocht, geleerd over verschillende culturen en economieën, en uitgevoerd op een niveau dat Rogers zegt dat niet mogelijk zou zijn anders geweest. Rogers denkt dat Homewood-Flossmoor de enige middelbare school in Illinois wiens studenten deelnemen aan de jaarlijkse internationale muziek-tours kunnen zijn.

"Ik denk echt [de internationale muziekwereld tours] een groot goed voor de gemeenschap in het algemeen zijn,"Zei Rogers.

De middelbare school is geen sponsor betaalt voor de rondleidingen. Alle kosten worden betaald door individuele families en door de gemeenschap fondsenwerving. Rogers zegt dat studenten werken al sinds afgelopen zomer parkeren van auto's, uitvoeren voor Homewood Franse markt, harken bladeren en verkopen van items uit filmtickets en Carson's coupon boeken kerstkransen.

De fondsenwerving culmineert meestal met een live en stille veiling. Dit jaar is geen uitzondering. Het evenement is Jan. 21 bij H-F High School, 999 Kedzie Ave., Flossmoor. Organisatoren veiling zeggen donaties zijn gul geweest ondanks de krappe financiële tijden. Hoogtepunten van de veiling items omvatten: Een een-week beach huis in Michigan City (in de buurt van de duinen van Indiana), diamanten oorbellen van Marshall Pierce Co, foursome golf op Olympia Fields Country Club inclusief 18 gaten en lunch, a private party at Flossmoor Community Church Community House with music by Staff Infection the South Side Horns, four one-day Walt Disney World Park Hopper passes, $500 off braces or Invisalign and orthodontic records and exam with Lisa H. Grant, a Flossmoor dentist. This year’s tour will take place during the students’ spring break in March and will include about 50 orchestra and band students. They will leave Chicago March 23 and will perform in Sau Paulo and Rio de Janeiro.

Als je gaat: For tickets and additional information, contact [email protected] or call Sharon Bouchie at (708) 288-7055. De toegang is $8 in advance and $10 at the door. All proceeds will benefit the H-F Fine and Performing Arts Council to fund the 2012 Brazil tour.


Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

17 + tien =

Deze website maakt gebruik van Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je reactie gegevens worden verwerkt.